Oppdrettere

Vi driver med oppdrett av langhårete collier. Målet er å skape en god familiehund som også kan brukes i konkurranser. Flere av våre kjære hunder har gått videre til å gjøre det skarpt i konkurranser innen agility og flyball spesielt. I tillegg så har vi samarbeidet med oppdrettere i England for å fremme hunder som liker å jobbe med sauer.

To av valpene fra kullet har gått videre til å få svært gode plasseringer i gjeterkonkurranser, noe vi er svært stolte av. Dette er også en av årsakene til at vi har en saueflokk på gården, så hundene helt fra valpestadiet blir kjent med hvordan de skal oppføre seg rundt sauer.

Å kjøpe valp

Vi er svært nøye med å sikre at valpene vi selger kommer til gode hjem. Derfor har vi alltid en samtale med den potensielle hundeieren før vi bestemmer oss i forhold til salg av hund. Vi er også opptatt av å sikre at rett hund finner rett eier.

Noen av valpene våre trenger aktive hjem, med mange turer i skog og mark. Andre er roligere og vil kunne klare seg med mindre. Noen har sterkt konkurranseinstinkt, mens andre har ikke.

Vi ser tegn allerede fra valpestadiet på hvordan valpen kommer til å utvikle seg. Derfor er det ikke fritt frem for en kjøper å velge seg en valp. Vi ønsker også å følge opp eieren i begynnelsen og være en ressurs hvis eieren lurer på noe.

På denne måten håper vi å bidra maksimalt til å sikre et vellykket valpekjøp.

Kontakt oss

Vi har gjerne ventelister på våre kull, men tar gjerne imot besøkende på gården vår i Hedmark, utenfor Kongsvinger. Skal du til Sverige så kan du stikke innom oss og vi kan ta en hyggelig hundeprat. Da får du se oss og vi blir kjent med deg, så kan du eventuelt velge å sette deg opp på en venteliste etterpå.

Send oss en e-post på hundehold@ricbaja.no.

Vi er stort sett hjemme og vi kan avtale en tid som passer for oss begge.