Hundetrening

Som oppdrettere så jobber vi med hunder hele tiden. Derfor var det viktig for oss å sikre at vi har nok kompetanse til å kunne ta godt vare på hundene og ikke minst, trene dem.

Så både Silje og Per-Olav er utdannet hundeinstruktører og deltar jevnlig i konkurranser innen agility og lydighet. Silje har vunnet en rekke regionale konkurranser innen agility med Spitfire. Neste mål er å få unghunden Sarazan til å prestere jevnt i lydighetskonkurranser og etter hvert begynne å klatre i gradene.
Per-Olav har sitt hovedfokus på gårdsdriften og setter jevnlig opp lydighetskurs. Her kommer det hundeiere fra hele regionen for å delta i intensive helgekurs. I tillegg så tar Per-Olav imot hundeiere som trenger ekstra hjelp med hundeholdet, enten det er snakk om ekstra trening eller atferdsproblemer.

Helgetrening

På gården har vi soveplass til 8 hunder og hundeiere som deltar på våre helgetreninger. Det er enkeltrom, med tilhørende bad og plass til hund. Måltider serveres i et fellesrom og alt er tilrettelagt slik at det er naturlig å ha med seg hund.

Helgetreningene våre er nemlig ikke bare trening ute på plassen i form av lydighet, sitt og dekk. Det er også fokus på at hundene skal kunne oppføre seg sammen med andre hunder. Derfor er det å ha hundene sammen inne i huset en viktig del av å treningen.

Deltakerne kommer en fredag og drar søndag kveld. Hver helgetrening fokuserer på noen få lydighetsøvelser som man da kan gjøre mer eller mindre krevende. All informasjon blir sendt ut i nyhetsbrevet vårt som du kan melde deg på her.

Betaling per kurs er 3000 og inkluderer overnatting og mat.

Enkelttimer

Det kan være mange årsaker til at det skjærer seg mellom eier og hund i hverdagen. Hvis man opplever at hundeholdet er for vanskelig, og bare innebærer utfordringer, så kan vi hjelpe. Vi har mange års erfaring og utdannelse innen hundetrening og har sett det meste.

Vi vil først snakke sammen for å finne ut hvor skoen trykker, så ønsker vi å møte hunden og eieren. Hvis det ikke er for langt å reise så ønsker vi å møte hund og eier hjemme en gang. Dette fordi hunden ofte viser en annen oppførsel hjemme enn når den er ute. Dette kan hjelpe oss å finne problemet.

Etterpå vil vi sette opp en treningsplan som vi så vil følge opp jevnlig. Hvor mange timer som trengs er svært individuelt. Vi prøver også å legge opp til at hvis vi skal reise til et annet sted i landet så kan vi legge opp flere besøk hos flere hunder. Derfor vil vi før vi drar ut på besøk til hundeiere legge ut en oversikt over hvor vi kommer til å være. Så kan evt. andre eiere ta kontakt med oss og vi kan hjelpe dem. Jo flere møter vi kan klemme inn i løpet av et besøk, jo rimeligere blir det for alle involverte.